Gülenyüz poğaça

Malzemeleri
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı peynir(kaşar veya beyaz peynir)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant kuru hamur mayası
Alabildiği kadar un(6-7 çay bardağı)

Üzerine;

1 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
1 domates
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta, peynir, tuz,şeker, yarım paket kuru maya, ılık süt koyup çırpma teli ile çırpın. Elediğiniz unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Cevizden büyük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Yağlanmış fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde sıralayın, yumurta sarısına bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyup karıştırın hamurların üzerine sürün. Resimdeki gibi zeytinlerden göz, domates dilimlerinden ağız yapın. ılık bir yerde veya güneş alan yerde yarım saat mayalanması için bekletin..Hamurlar mayalandığında önceden ısıtılmış fırında pişirin..sık sık kontrol edin ince olduğu için çabuk pişiyor..