OMLETİM ARTIK SÖNMÜYOR

Benim gibi çocuklarına yumurta yedirmenin farklı yolunu arayanlar için bir alternatiftir omlet. Pişirip küçük karelere böldüğümde ellerine de çatalı alıp seve seve yiyorlar "kendim yiycem" ısrarlarına da çözüm bulmuş oluyorum. Ama piştikten sonra o puf puf olan omlet sönüp incecik oluyor ve biraz da soğuyunca tadı da çok hoşlarına gitmiyordu. Sevgili Cahide'nin Omlet yapmanın püf noktası adlı postunu okuyunca hemen denedim. Cahide bu işi biliyor gerçekten, sonuç harika.


PÜF NOKTASI: “Omletin daha iyi kabarması için, yumurtayı çok az çırpın.”




MALZEMELER:

4 adet yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı dolusu peyaz peynir
Varsa küçük doğranmış, sucuk sosis
Biraz maydanoz veya dereotu
Çok az karabiber
tuz
( ben burada süt kaymağı da ekliyorum hem çok faydalı hem de anlamadan yiyorlar)

YAPILIŞI:
Öncelikle kuru malzemeleri karıştırın.
Peyniri rendeleyin ve ya ufalayın.( sucuk, sosis vb. ile çeşitlendirilebilir)
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
En son yumurtaları ve yağı ekleyip hafifçe, sadece karışana kadar çırpın.Çok çırpmayın!
Çok az tereyağı veya zeytinyağıyla yağladığınız tavayı ateşe koyun ve omlet malzemenizi tavaya döküp yayın.
Altını kısıp, kapağını kapatın.
Omlet kabarıp, tavayı salladığınız zaman cıvık yeri kalmamışsa, bir spatula yardımıyla omleti ters çevirin.
Arka yüzünü de ateşi hafif yükselterek kızartın ve servis tabağına ters çevirerek alın