PÜF NOKTASI: “Omletin daha iyi kabarması için, yumurtayı çok az çırpın.”
MALZEMELER:
4 adet yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı dolusu peyaz peynir
Varsa küçük doğranmış, sucuk sosis
Biraz maydanoz veya dereotu
Çok az karabiber
tuz
( ben burada süt kaymağı da ekliyorum hem çok faydalı hem de anlamadan yiyorlar)
YAPILIŞI:
Öncelikle kuru malzemeleri karıştırın.
Peyniri rendeleyin ve ya ufalayın.( sucuk, sosis vb. ile çeşitlendirilebilir)
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
En son yumurtaları ve yağı ekleyip hafifçe, sadece karışana kadar çırpın.Çok çırpmayın!
Çok az tereyağı veya zeytinyağıyla yağladığınız tavayı ateşe koyun ve omlet malzemenizi tavaya döküp yayın.
Altını kısıp, kapağını kapatın.
Omlet kabarıp, tavayı salladığınız zaman cıvık yeri kalmamışsa, bir spatula yardımıyla omleti ters çevirin.
Arka yüzünü de ateşi hafif yükselterek kızartın ve servis tabağına ters çevirerek alın
ufff, çok güzel olmuş ramazan pidesi sandım :)
YanıtlaSilnım nım nım afiyet olsun...
:)sağol can
SilÇok güzel olmuş,yarın bende bu omleti denıyecegım ellerine saglık canım.
YanıtlaSilafiyet olsun :)
SilVery interesting recipe. I am going to try this. Thank you.
YanıtlaSilLove
I hope that recipe will be useful for you and your family,
Siland welcome again
biliyormusun Kevser,
YanıtlaSilbuna bayıldımmm....
artık biliyorummmm :))))
SilBen de sönmemesi için olması gerekenden küçük tava kullanarak yapıyordum. Sonuç başarılı oluyordu kalın bir omlet ve mutlu bir kız çocuğu :) Bunu da deneyeceğim. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilaynen canım, hem un da içerdiği için tok tuttuğunu düşünüyorum. sevgiler
Silsuper görünüyor canım çocuklar içinde hem faydalı hem besleyici her yönüyle harika denemek istiyorum inşallah
YanıtlaSil