PUZZLE YAPMAK İÇİN ZAMAN İSTİYORUM!

Benim için hayat 2 dönemden oluşuyor;  İ.Ö. ( ikizlerden önce) ve İ.S.(ikizlerden sonra). tabi bu yaptığım puzzle lar İ.Ö. dönemimden :) şimdi eşimle düşünüyoruz da ne kadar çok zamanımız varmış, neler neler sığdırmışız bu zamana... iyiki de yapmışız. Evliliğimizin 5. yılında kavuştuk mucizelerimize. Hayatımızın tam merkezine yerleştiler. bugün arşivime bakarken buldum bu fotoları ve o zaman anladım zamanın nasıl değiştiğini,; önceliklerimiz, düşüncelerimiz, daha aklıma gelmeyen pek çok şey bambaşka olmuş. zamanımızın bol bol olduğu ama bizim ikizlerimizden sonra bunu anladığımız hayatımıza sığdırdığımız güzel bir deneyimdi bu puzzle larda. oturduk mu saatlerce başından kalkamazdık.

ilk puzzle çalışmamız Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girişiydi 1000 parça


renkleri gruplandırıp çerçeveyi oluşturduktan sonra iş çok daha kolay oluyor...
 ilk kez deneyeceklere tavsiyem çok renkli bir puzzle seçmeleri

2. çalışmamızda artık puzzle halımız da var. ilkini çerçeveciye götürmek için çok zorlanınca hemen aldık. iyiki de almışız. büyük kolaylık oldu. süpürge yapacağım zaman hemen rulo yapıp kaldırıyordum, böylece bir parçanın süpürülüp kaybolma korkusu da olmuyor.


















puzzle ı tamamlayıp bitirdikten ve çerçevelttikten sonra en güzel şey duvarda onu seyredip sanki ressam edasıyla gururla bakmak :)   



18 yorum:

  1. size katılıyorum benim de ne çok vaktim varmış da ben iyi değerlendirememişim diyorum kızım 10 aylık boş vakit mi o ne demek ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi yaa? uyumak bile vakit kaybı gibi geliyor artık :)

      Sil
  2. aboo kiz bu cin iskencesi mi ne?

    hahaha bende cok severim en son 10.000 ligi bitirmistim...

    bayilirim hatta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet, insan yaparken bir ara deli miyim napıyorum böyle diyor ama çok keyifli gerçekten. çok özledim çoook

      Sil
  3. bu puzzle lar i.ö mü yoksa i.s mi :)) ikizlerden sonraysa valla iyi vaki tbuluyorsunuz :) çok tatlılar maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh tabi ki i.ö. canım, nerdee şimdi değil puzzle yapmak duvarda bakmaya bile vaktim yok bunlara :))

      Sil
  4. teşekkür ederim segili medanşeri, evet iyiki de yapmışım dimi? neyse ki uyuturken ayağımda salladığım vakit epey uzun da blog dünyasına dalabiliyorum. mesela şimdi 1 i ayağımda 1 i kucağımda uyumaya çalışıyor ben de buraya yazıyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Bloguma hoşgeldiniz:)) Herzaman buyrun. Bebişlere ve size sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. bir puzzle tutkunu olarak bayıldım puzzlelarınıza... ben de ilk puzzleımı oğlum henüz dünyamda yokken yapmıştım. O da benim puzzle tutkumla birlikte büyüdüğünden öyle alışkın ki... 1,5 yaşındayken eşimle yaptığımız puzzleın bir parçasını kemirmişti mesela... şimdi her daim masada yapılmakta olan bir puzzle görüyor ve parçalar yere düştükçe, beni sevindirmek istercesine "anneciğim bak ne buldum!" diye bana veriyor.ikizlerinizi allah bağışlasın, kaç yaşındalar bilmiyorum ama size tavsiyem biraz daha büyüdüklerinde başlayabilirsiniz puzzlea yeniden... bu yazınızdan ve benim bloğumu takip edişinizden puzzle yapmayı çok sevdiğiniz belli oluyor... sevgiler...


    http://puzzletutkusu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım merhaba, hoşgeldin. evet haklısın yapmak isteyince çocuk mocuk dinlememeli yapmalı. 2 yaşında benim ikizlerim epey zahmetleri azaldı, onların fiziksel bakımları, yedirmek, giydirmek, uyutmak, ev işleri çok enerjimi vaktimi alıyor. e puzzle ı yapmak için de dinlenmiş bir beden ve ruh gerekiyor. aslında zaman istiyorum derken biraz da bundan bahsediyorum, bedenim de gönlüm de çok yorgun. az kaldı 2 yıl daha sıkıcam dişimi sonrasında epey vakit ayırabilicem puzzlelarıma.. şmdilik senin yaptıklarını izleyerek idare edicem:) sevgiler..

      Sil
  7. http://lemonadelist.blogspot.com/2011/01/cocuk-sahibi-olmadan-once-yaplmas.html Merhabalar,kariyerinizin öyküsü ve ikizlerinizle yepyeni bir yaşama başlamanız çok ilgimi çekti eminim herşeye rağmen pişman değilsinizdir.BU linkten ulaşacağınız yazımda ben de puzzledan yola çıkarak çocuk sahibi olmadan önce yapılması gerekenleri derlemiştim.Ve yazımdan 1 yıl sonra artık kızımla yepyeni bir yaşamdayız ve evet artık HER ŞEY ONUN KONTROLÜNDE:))Ama çok şükür onları veren Allah'a

    YanıtlaSil
  8. merhaba canım, hoşgeldin...
    evet yepyeni yaşamıma artık epey adapte oldum.tabi ki pişman değilim çünkü evliliğimin 5. yılında sahip olabildim bu can parçalarıma. 5 yıl boyunca zaten eşimle üniversite öğrencisi gibiydik, yedik içtik, gezdik... ama onlarsız hiçbişeyin tadı yok şimdi. iyiki varlar. Çok ŞÜKÜR.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. puzzle müthiş bir eğlence ve zeka aracı:) sonuç harika. gurur duyuyor insan kendiyle:)) umarım tekrar yapacak zamanı bulursun kevsercim. ya da ikizler büyüyünce daha kalabalık bir aile olarak yaparsınız:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. inşallah canım, hepberaber yapacağımız günlerin hayalini kuruyorum..

    YanıtlaSil
  11. birtek bunu yapmaya gözüm kesmiyor! o parça parça minicik şeyleri nasıl oluyorda bulup birleştiriyorsunuz? hiç aklım almıyor:)

    YanıtlaSil
  12. o kadar şaşkınım ki toblolarınızın gçzelliğini söyleyemedim, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım inan uzaktan öyle görünüyor bi başlasan bırakamazsın :) teşekkür ederim... sevgiler..

      Sil

yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden elinize sağlık :) "Yorum yapabilmek için bloğunuzun olması şart değil. Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz."