kelebeklerimin 1.doğum günü ve menüsü

bu fotoğrafı doğum günü partimizden 1 hafta önce stüdyoda çektirip gelen misafirlerimize kelebek temamıza uygun kendi yaptığım buzdolabı magnetlerimizle birlikte hediye ettik


( tabi stüdyodan ve fotoğrafçı Ufuk abilerinden çok korkarak bize çok zor poz verdiler, birinin güldüğü karede diğeri ağlıyor, haydi sakinleşelim diyoruz dışarıya çıkıyoruz gülücükler saçıyorlar etrafa, ohh diyoruz bu sefer olacak galiba ama nafile.. Her defasında bizi hüsrana uğrattılar, neyse ki fotoğrafçımız iki farklı kareyi birleştirerek ortaya karışık bir şeyler yaptı.)

temamız kelebek; kelebek kanatları kanatların renginden canım annemin diktiği minik etekler, yine kelebek ve kurdelelerle süslediğim bardaklarımız,, kelebekli kurabiyelerimizle harika bir uyum oluşturdum.
hamileliğim boyunca yatmak zorundaydım ve yattığım yerden nette bloglar arasında yemek bloglarını da geziyor ve sağlıkla dünyaya geldiklerinde onlara herşeyin en güzelini yapmaya hevesleniyordum. baby shover için menüm bile hazırdı ama erken dünyaya gelmek için sabırsızlandı benim kelebeklerim.

baby shower içimde kalan ilk hevesimdi olsun dedim 6 ay kınası yaparım, diş buğdayı yaparım, bebek mevlüdümüzde harika süslemeler şekerlemeler hediyelikler hazırlarım demiştim ama maalesef hiç birşey planladığım gibi gitmedi. bakımları gerçekten çok zordu. annem, kayın validem ben üç kişi zor baş ettik ilk 6 ay. kolik nöbetleri meme emmek istememeleri, biberonu reddetmeleri, uyku sorunu  derken büyüdüler ama ... velhasıl 1 yılın sonunda bir nebze nefes alabildiğim zamanda doğum günlerinde canımın istediği şekilde hazırlık yaptım. çok da güzel oldu. tabi o dönemde bir blog yazma ihtimalimi düşünemediğimden tek tek fotğraflayamadım menümüzü.
daha çok sevgili yasemin den ilham aldım.tarif ve detayları
bloğundan bulabilirsiniz.

güzel gecemizde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımızın kuzucukları ve kelebeklerimin arkadaşları. o gece farkına değillerdi ama aslında çok şanslı benim kızlarm çok güzel arkadaşları var.


gelelim 6 ay geleneğine. aslında arnavut geleneği olarak bilinir ama Bursa da pek yaygındır. kız çocukları 6 aylık olduğunda dostlar arasında ya da aile içinde böyle bir eğlence yapılır. tabi ben bunu da 1 yaşında yapabildim.Gördüğünüz üzere özel 6 ay kıyafetleri bile satılır çarşılarda rengarenk. Tabi benim kızlar pek bi korktular giyinmek istemediler ama kurtuluşları da olmadı elimizden :))

gecenin sonunda yorgun düşen salonumuz :))

18 yorum:

  1. Kevsercim güzel kızlarının doğum günlerini kutluyor sağlıklı nice mutlu yaşlar diliyorum. Masanız harika görünüyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım, geçen yılki 1. yaşgünümüzdü, bu yıl daha basit bir menümüz vardı. çok teşekkür ederim, öpüyorum :)

      Sil
  2. bayıldım bayıldım çok şekerler maşallah subanallah çok guzeller ya bu kelebekler

    YanıtlaSil
  3. CANIM BEN GELDİM
    SAĞLIK SIHHAT HUZUR DİLERİM
    MUHABBETLE KAL CANIM
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım, hoşgeldin sefa getirdin...

      Sil
  4. Minik kelebeeklerinize maşaALLAH. Rabbim daha nice nice sağlıklı ve huzurlu güzel doğum günleri nasip etsin. Çok şekerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin canım benim, inşallah, sağlıkla..

      Sil
  5. Çok tatlılar maşallah.... Bayıldım....

    YanıtlaSil
  6. :)) teşekkür ederiz sibel teyzemiz..sizi cuma 10.30 da gör(üş)mek umuduyla...

    YanıtlaSil
  7. çook şekerlerr maşallah subhanallah:)
    rabbim kaderlerini güzel,ömürlerini uzun eylesin canım..
    emek verilmiş,güzel bir gece olmuş.
    anılarınızı hep böyle güzellikler süslesin inşallah.
    baki muhabbetlerimle..
    :)

    YanıtlaSil
  8. Kelebeklerinizin doğum günü kutlu olsun.Daha nice nice yıllara :)

    YanıtlaSil
  9. çok şekerler,Allah uzun ömürler nasip etsin meleklerinize ve sizlere :)

    YanıtlaSil
  10. ayyy yerim ben o bal böcüklerini maşallah

    YanıtlaSil
  11. canım benim çok şekerler..maşallah..Nice yaşlar dilerim..sağlıklı,mutlu ve hep birlikte..

    YanıtlaSil
  12. güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar :)

    YanıtlaSil
  13. BEn bu geleneği ilk kez duyuyorum ne güzelmiş. Kına gecelerinide görürsünüz inşallah. MAşallah ikizler çok tatlılar bende ikiz teyzesiyim:) bilir ne zor büyüyorlar rabbim sağlık versin

    YanıtlaSil
  14. MAŞALLAH BAREKALLAH ALLAH bağışlasın çok tatlılar hayırlı,sağlıklı, uzunn ömürler versin inş RABBİM ,SEVGİLER

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden elinize sağlık :) "Yorum yapabilmek için bloğunuzun olması şart değil. Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz."